- Pouze online
Cukrářská výroba II – Ludvík Bláha a kolektiv
pro 2. ročník oboru vzdělání Cukrář
4., přepracované vydání
formát A5, 184 stran,
29 obrázků, 4 tabulky
Rok vydání 2013
pro 2. ročník oboru vzdělání Cukrář
4., přepracované vydání
formát A5, 184 stran,
29 obrázků, 4 tabulky
Rok vydání 2013
Učebnice doplňuje a rozšiřuje poznatky a vědomosti získané v prvém roce učebního oboru. Vedle klasických technologických postupů seznamuje i s moderními formami práce a s novými výrobními postupy. Objasňuje též chemicko-fyzikální děje, které v průběhu výrobního procesu probíhají.
Přibližuje jednotlivé fáze výroby, význam nových surovin, jejich vlastnosti a způsob zpracování. Zabývá se vadami výrobků a jejich příčinami, uvádí, jak závadám předcházet, popř. jak je odstraňovat.
Popisuje výrobu šlehaných hmot, třených hmot, jádrových hmot, čajového a pařížského pečiva, smetanových výrobků a náplní, ozdob a speciálních výrobků.
U jednotlivých celků jsou vždy uvedeny typické druhy výrobků.
EAN 9788073330989
ISBN 978-80-7333-098-9