Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků. Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti. Uvádí nejen základní suroviny, ale i nové druhy surovin.
Kapitoly v knize:
- Potravinářská prvovýroba a výroba
- Složení a vlastnosti poživatin
- Nauka o výživě
- Znaky jakosti potravin. Příčiny znehodnocování potravin. Skladování a konzervování potravin
- Cukry a ostatní sladidla
- Obiloviny
- Škroby
- Vejce
- Mléko a mléčné výrobky
- Tuky
- Ovoce a ovocné výrobky
- Jádroviny a olejnatá semena
- Kakao a čokoláda
- Pochutiny
- Nápoje
- Želírovací látky
- Kypřicí prostředky
- Surovinové směsi a přípravky
- Přídatné látky
- Obalové materiály
Je určena žákům 1. až 3. ročníků středních odborných učilišť oboru Cukrář, Cukrářka.
EAN 9788073331085
ISBN 978-80-7333-108-5