Suroviny – Ludvík Bláha, Ivana Kopová, František Šrek

295 Kč

pro UO Cukrář

5., aktualizované vydání

formát B5, 216 stran,

18 obrázků, 6 tabulek

Rok vydání 2014

E-knihy

Počet

Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků. Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti. Uvádí nejen základní suroviny, ale i nové druhy surovin.

Kapitoly v knize:

  • Potravinářská prvovýroba a výroba
  • Složení a vlastnosti poživatin
  • Nauka o výživě
  • Znaky jakosti potravin. Příčiny znehodnocování potravin. Skladování a konzervování potravin
  • Cukry a ostatní sladidla
  • Obiloviny
  • Škroby
  • Vejce
  • Mléko a mléčné výrobky
  • Tuky
  • Ovoce a ovocné výrobky
  • Jádroviny a olejnatá semena
  • Kakao a čokoláda
  • Pochutiny
  • Nápoje
  • Želírovací látky
  • Kypřicí prostředky
  • Surovinové směsi a přípravky
  • Přídatné látky
  • Obalové materiály

Je určena žákům 1. až 3. ročníků středních odborných učilišť oboru Cukrář, Cukrářka.

07-01
9788073331085
978-80-7333-108-5

4 další produkty ve stejné kategorii: